Нова українська школа (НУШ) – це ключова освітня реформа Міністерства освіти і науки України. Головна її мета – створити школу, у якій буде приємно навчатися, яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Школу, до якої приємно буде ходити учням, бо в ній до них прислухаються, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку і бути відповідальними громадянами.

Фото без опису

Всі прикарпатські громади, в тому числі й Рожнівська ОТГ, виділяють кошти з власних бюджетів, щоб забезпечити першокласникам рівні умови для  впровадження стандартів Нової української школи.

Насамперед, варто відзначити, що саме на бюджети громад лягає співфінансування закупівлі меблів, дидактичного матеріалу, комп’ютерного та мультимедійного обладнання.

Держава оголошувала наступні принципи співфінансування впровадження стандартів Нової української школи: в ОТГ це співфінансування з бюджету громади в розмірі 10%, а для шкіл в гірській місцевості – 5%.

Проте, на практиці ситуація є дещо іншою. Співфінансування обладнання для Нової української школи є значно більшим. Сільською радою Рожнівської об'єднаної територіальної громади на дидактичні матеріали  виділено  14,14 тис. власних коштів, на закупівлю меблів – 75,9 тис. грн., комп’ютерного обладнання – близько 100 тис. грн. з бюджету громади, 16,7 тис. грн. – на придбання килимового покриття для перших класів закладів освіти.

Ключ до якісного навчання – це наявність комп’ютерної техніки в класах, починаючи з початкової школи. Відділ освіти Рожнівської сільської ради ОТГ спільно з відділом фінансів закупили кольоровий принтер-ксерокс-сканер та пристрій для ламінування в кожен заклад освіти, персональний ноутбук для вчителя та мультимедійний проектор або телевізор для всіх семи перших класів громади.

Багато вже зроблено для підготовки освітніх закладів ОТГ до нового навчального року, проте ще багато завдань попереду. Педагоги Рожнівської громади разом із батьками, органами місцевого самоврядування докладають чимало зусиль, щоб вдало стартував проект Нової української школи.