На об’єднані громади лягає велика відповідальність з впровадження стандартів Нової української школи. Згідно вимог Постанови Кабміну громади повинні співфінансувати закупівлю меблів, підручників, дидактичного матеріалу, комп’ютерного та мультимедійного обладнання для першого класу НУШ.

Для того, щоб новоспечені школярі навчалися у Новій українській школі, з бюджету Рожнівської об'єднаної територіальної громади виділили суму в розмірі 226 182 грн., розмір субвенції становить 375 300 грн., що в відсотковому відношенні відповідно 37,6% та 62,4%.

Для потреб закладів освіти за кошти громади (крім обов'язкового десятивідсоткового співфінансування закупівлі меблів, дидактичного матеріалу, комп’ютерного та мультимедійного обладнання для першого класу) закуплено 4 ноутбуки, 2 пристрої для ламінування, 3 телевізори,    2 мультимедійні проектори, 52 комплекти одномісних парт та стільців,    6 виставкових стелажів, 7 килимів для семи перших класів закладів освіти громади.

В свою чергу, держава оголошувала наступні принципи співфінансування впровадження стандартів Нової української школи – в ОТГ це співфінансування з бюджету громади в розмірі 10%, а для шкіл в гірській місцевості – 5% вартості обладнання для впровадження НУШ.

Проте, на практиці, ситуація є дещо іншою. Співфінансування придбання обладнання для Нової української школи є значно більшим. На дидактичні матеріали громадою виділено 14,14 тис грн. власних коштів (10%), на закупівлю меблів – 76,28 тис. грн. (34%), на закупівлю комп’ютерного обладнання – 102,112 тис. грн. (50,1%) коштів з бюджету громади.

 

 

Начальник відділу освіти                        Т.Чурко