05 лютого 2019 року на базі Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенникавідбулося засідання методичної ради за участю заступників директорів з навчально-виховної роботизакладів освіти громади.

Під час засідання розглянуто питання:

  1. Про викладання української мови та літератури в закладах освіти громади.
  2. Про викладання історії в закладах освіти громади.
  3. Про охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1 до 6 років в Рожнівській ОТГ.
  4. Про схвалення досвіду роботи вчителів, що атестуються в 2019 році та претендують на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист».
  5. Про підготовку до ЗНО.
  6. Про підсумки роботи щодо організації проходження курсів підвищення кваліфікації керівними та педагогічними кадрами у 2018 році та план курсової підготовки на 2019 рік.

 

З першого та другого питання виступили голови ПМК філологічного циклу Соломійчук О.О. та суспільних дисциплін Олексюк І.В.,які проаналізували кадровий склад комісій, результативність участі педагогів та здобувачів освіти у конкурсах, олімпіадах різних рівнів з української мови та літератури, історії.

 

Голова ПМК дошкільної освіти Атаманюк С.В. повідомила членів Методичної ради про те, що в громаді станом на 01 січня 2019 року проживає 821 дитина віком від 0 до 6 років.Відсоток охоплення різними видами дошкільної освіти дітей віком від 3 до 6 років становить 67%. У закладах дошкільної освіти виховується 317 дітей, у групах з короткотривалим перебуванням при ЗЗСО – 60 дітей. У 2019 році різко зменшується показник народжуваності.В громаді налічується дітей

від 5 до 6 років – 179;

від 4 до 5 років – 147;

від 3 до 4 років – 133;

від 2 до 3 років – 127;

від 1 до 2 років – 131;

від 0 до 1 року  – 104.

 

З четвертого питання розглянуто методичні напрацювання педагогів Рожнівської ОТГ, а саме:

- «Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках української мови та літератури як засіб формування компетенції сучасного школяра» (вчитель української мови та літератури Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника Маркевич Є.Г.);

- « Вітогенні технології як засіб формування конкурентоспроможного школяра» (вчитель зарубіжної літератури Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора ПогребенникаЯрощук С.С.);

- «Формування громадянської та соціальної компетентностей здобувачів освіти засобами проектної технології» (педагог-організатор Хімчинського ліцею «Інтелект» Том'юк М.В.);

- «Формування моральних якостей у дітей дошкільного віку (за творами В.Сухомлинського)» (вихователь Рожнівського ЗДО «Сонечко» Гринчук Н.Д.).

      Рекомендовано на схвалення науково-методичною радою Івано-Франківського ІППО власні методичні розробкиЯрощук С.С., Том'юк М.В., Гринчук Н.Д.

     Власна методична розробка Маркевич Є.Г. пройшла апробацію та схвалена науково-методичною радою обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (протокол засідання №6 від 28.12.2018 року).

 

Радиш О.І., провідний спеціаліст відділу освіти, ознайомила присутніх з нормативною базою  у підготовці та здачі ЗНО. Проаналізувала порядок реєстрації на ЗНО, ознайомила з графіком складання ЗНО з окремих предметів, звернула увагу на перелік документів, необхідних для здійснення  реєстрації.

Чурко Т.В., начальник відділу освіти, внесла доповнення щодо здачі ЗНО, зокрема, питання, які стосуються  дітей з освітніми особливими потребами (з порушенням зору). Тетяна Василівна ознайомила членів Методичної ради з презентаційними матеріалами щодо проведення ЗНО у 2019р.

 

    Начальник відділу освіти Чурко Т.В. повідомила, що згідно плану проходження курсової підготовки з вересня по грудень 2018 року                   12 педагогів Рожнівської ОТГ пройшли курсову підготовку. У 2019  році 104 педагоги зареєстровані для проходження курсів підвищення кваліфікації на базі Івано-Франківського ІППО. З них 56 – за традиційною  очною формою, 48 – за накопичувальною формою. Проаналізувала систему організації  очно-заочної форми проходження курсової підготовки.

 

З окреслених питань прийнято методичні рекомендації.

 

Начальник відділу освіти Тетяна Чурко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису