18 лютого 2014 року розпочався найкривавіший і завершальний етап Революції Гідності, який тривав протягом двох днів.
Вранці 18 лютого близько шести тисяч прихильників Майдану рушили ходою по вулиці Інститутській до будівлі Верховної Ради. Вони вимагали від парламентаріїв проголосувати за повернення Конституції 2004 року, яка обмежує повноваження Президента.
Біля Ради протестувальників очікували міліційні кордони та водомети. Учасники демонстрації штурмували поліцейські автомобілі, які перегороджували шлях колоні, таким чином подолали кордон внутрішніх військ, проте бійці спецпідрозділу "Беркут" застосували спецзасоби: світлошумові гранати й помпові рушниці Форт-500Т.
Увечері спецпідрозділи МВС здійснили спробу силового штурму з боку Європейської площі та вулиці Інститутської з використанням бронетехніки.
В ніч на 19 лютого у західних обласних центрах були здійснені спроби штурму облдержадміністрацій, а також управлінь силових відомств прихильниками Революції Гідності.
Станом на ранок 19 лютого кількість жертв становила 25 людей, з них – 16 мирних протестувальників та 9 співробітників силових структур.
Пізніше було з’ясовано, що частина людей загинула від куль снайперів.
Під час протесту на Майдані загинуло більше як сотня мирних українців. Їх назвали Небесною Сотнею та вшанували званням Героїв України. 
Величезна втрата, яка жевріє пекучим вогнем в серці кожного українця. Непоправне лихо, яке назавжди закарбувалося на кривавих сторінках нової історії України.
20 лютого 2019 року о16:00 в Рожнівській  ОТГ відбулися заходи в честь відзначення п’ятої річниці найкривавішого дня Революції Гіності, п’ятої  річниці розстрілів на Майдані.

Фото без опису