Вчора Рожнівську громаду відвідали Марія Марунчак- експерт громадського центру “Ділові ініціативи” та Людмила Непийвода- Уповноважена Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області.

Під час відкритої дискусії розглядати :

  1. Інструменти взаємодії влади і громади.
  2. Презентацію форм залучення громадськості до розвитку громад.
  3. Дискусії щодо підтримки та підсилення діяльності ініціативних груп з особливими потребами.
  4.  Створення Молодіжної ради, члени якої матимуть права згідно Закону України «Про об'єднання громадян» та Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації».

Начало формы

Також в учасників дискурсу була можливість взяти участь в соціально-моделюючій  грі  “Моя громада”, яка дає можливість глибше зрозуміти , що для ефективної роботи необхідно враховувати велику кількість показників та інтереси різноманітних цільових груп, залучити молодь до реформи і нести відповідальність, а також перейняти на себе повноваження голови ОТГ , пізнати законодавчі моменти, показати, які питання є стратегічними.

Такі відкриті діалоги-ігри є надзвичайно корисними та дають можливість змоделювати реальні обставини, а також побачити поведінку нас в цих обставинах, спробувати себе в різних ролях. Найголовніше – граючи, можна робити помилки, саме які дозволять прийти потрібного висновку, спільного бачення.

Після тренінгу відбувся особистий прийом з Людмилою Іванівною, де бажаючі мали змогу отримати отримати консультацію у питаннях прав людини

Фото без описуФото без описуФото без опису