І рани їхні вже не їм болять..

                                                                                                             Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..

                                                                                                                           Як крила ангела, злітаючи назад,

                                                                                                    Небесна Сотня у вирій полетіла…

                                                                                                                                                        

Сьогодні 20 лютого 2020 року біля приміщення будинку Рожнівської сільської ради ОТГ відбулося Віче присвячене  шостій річниці розстрілів людей на Майдані….

6 років назад солона кров скропила Українську землю, 6 років назад сотні дітей осиротіли, 6 років назад побіліли скроні батьків.

Вранці 18 лютого демонстранти пішли до Верховної Ради, де депутати мали розглянути зміни до Конституції України. Однак канцелярія парламенту відмовлялася реєструвати цей документ, що викликало обурення серед мітингувальників і призвело до сутичок з силовиками.

Протягом 18 лютого в ході зіткнень протестуючі були відтіснені до Майдану, понад 20 людей було вбито з вогнепальної зброї.

19 лютого демонстранти утримували позиції на Майдані, тоді як силовики почали підготовку до «антитерористичної операції». Проти демонстрантів з боку вулиці Інститутської були застосовані 3 водомети, було підтягнуто БТРи. Близько 22 години загорівся Будинок профспілок, де в той час розташовувався штаб євромайданівців та перебували поранені. За офіційними даними на пожежі загинули дві людини, 41 врятовано. Пожежу змогли загасити тільки 20 лютого вранці. Тим часом переговори лідерів опозиції з тодішнім президентом Януковичем знову не дали результатів.

20 лютого протестувальники перейшли в контрнаступ, і, незважаючи на значні втрати, змогли зайняти Український Дім, Жовтневий палац і відтіснити силовиків до урядового кварталу.

Разом з тим, на дахах будівель навколо Майдану розташувалися снайпери, які відкрили прицільний вогонь по майданівцях.

Проти активістів діяли не тільки силовики, а й спеціально набрані бандити - «тітушки».

Загалом з 18 по 21 лютого на Майдані загинули понад 100 осіб. Всіх їх згодом назвуть «Небесною Сотнею».

Ця рана не гоїться, вона завжди жива та кровоточить. І обов’язок кожного з нас завершити те, за що померла Небесна Сотня.

Фото без опису