Рішенням Державної комісії з питань техногенної безпеки та НС від 27.08.2020 року на території  Косівського району знову  встановлено «червоний рівень» епідемічної небезпеки поширення COVID-19. 
Відвідування закладів освіти учнями та дошкільнятами забороняється до встановлення “помаранчевого” рівня  епідемічної небезпеки. 
Новий навчальний рік у закладах загальної середньої освіти Рожнівської сільської ради об'єднаної територіальної громади розпочнеться 1 вересня  у дистанційній формі. В умовах "червоної” зони заклади освіти працюватимуть до 14 вересня. До 14 вересня заклади дошкільної освіти  не працюватимуть.

В якій би зоні ми не перебували ми маємо забезпечити безперервність освітнього процесу.
Шановні батьки! В наших силах перервати цю «червону зону». Якщо хочемо, щоб наші діти навчалися у звичайному режимі, давайте не будемо нехтувати протиепідемічними правилами, а дотримуватись їх. Лише так можна змінити картину захворюваності, повернутися до зеленої зони і до нормального ритму життя.
Детальнішу інформацію про тимчасовий порядок організації освітнього процесу під час карантину можна дізнатися у керівників закладів освіти та на офіційних веб-сайтах закладів освіти.
Все знову залежатиме від кольору зони. Якщо зелена або жовта, навчання проходитиме у звичайному режимі з дотриманням усіх правил протиепідемічних заходів, визначених МОЗом.
Якщо зону визначать як помаранчеву – навчання буде проходити за змішаною системою. Частково - очно, а частково - дистанційно.
Це означає, що уроки з основних шкільних предметів проводитимуть у школі, в малочисельних  групах. Якщо клас великий, його ділитимуть на дві групи. Уроки будуть скорочені – 25 хвилин. Такі предмети, як трудове навчання, образотворче мистецтво, фізична культури, література тощо можна буде проводити або на свіжому повітрі (за умови гарної погоди) або дистанційно. Предмети й місце визначатиме кожна школа індивідуально.
Якщо ж знову запровадять «червону зону» – найвищий рівень обмежень,  школи далі відправлятимуть на карантин.


Відділ освіти 
Рожнівської сільської ради ОТГ

 

Фото без опису