В рамках децентралізації важливе місце у реформуванні займають питання, пов’язані з цивільним захистом населення і територій, а також з ліквідацією пожеж та стихійних лих в населених пунктах. Тож, в Україні активно створюються підрозділи місцевої пожежної охорони — яскравим прикладом того є і наші місцеві добровольчі пожежні команди при Рожнівській сільській раді ОТГ- велика рушійна ініційована місцевою громадою.

Завдяки розвитку такої тенденції була підписана угода між Добровольчою пожежною частиною с.Кобаки, на чолі із головою Рожнівської сільської ради  ОТГ- Радишем Сергієм Васильовичем та Добровольчою пожежною частиною в Янкові Першому        ( Польща) з головуючим пожежної частини Петром Кучковскі.

Також на зустрічі були присутні: Кристоф Кубасік-віце-президент повіту, Давид Отто- скарбник,Вінсент Новак- директор парламентського офісу уповноваженого уряду з питань польської діаспори та поляків за кордоном, Томаш Мюсалек- пожежник Янкова Першого, Анджей Мазуркевіч- начальник пожежної частини Старого Венглінцу, Кристоф Полевскі- пожежник Старого Венглінцу.

Зустріч було організовано депутатом Рожнівської сільської ради ОТГ- Сенчуком Петром Васильовичем.

Із самою угодою можна ознайомитися нижче.

Фото без описуФото без опису