Це знаковий та символічний день для Косівщини, оскільки, цими днями,відбувається вшанування 26-і річниці від дня смерті та  трагічного поховання Патріарха Володимира Романюка. 
Біля скульптурного зображення Патріарху Володимиру  Його Блаженство разом з духовенством та священиками звершили панахиду за упокій душі Його Святості. 
З нагоди такої величної події від Музей-садиба Патріарха Київського та всієї Руси-України Володимира, що в с. Хімчин, була представлена виставка експонатів та особистих речей Владики, які викликали зацікавлення та захоплення в очільника ПЦУ. 
На завершення заходу учасники народного аматорського хору «Оберіг» Хімчинського БК та церковного хору церкви Покрови Пресвятої Богородиці виконали пісню-присвяту Патріарху Володимиру.
Блаженний Митрополит Епіфаній подякував  громаді Косівщини за гідне збереження та шанування пам’яті Святійшого Патріарха Володимира.
Сподіваємось, що наступний візит Предстоятеля ПЦУ буде до родинного місця В. Романюка - музею-садиби, що знаходиться в с. Хімчин Рожнівськоі сільської ради Косівського району.

Автор Оксана ФедчукФото без опису