16 жовтня з ініціативи голови Рожнівської сільської ради – Радиша С.В, старости села Кобаки – Сайнюка Т.І. та всіх меценатів було встановлено та освячено меморіальну дошку пам’яті Героям Небесної Сотні. Цю пам’ятну дошку встановлено для того, щоб пам’ятати про подвиг українців, щоб ми ніколи не забули, якою ціною дається: воля, незалежність, суверенітет. Кожен із Небесної сотні, як і ми з вами, мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. 
Захід розпочався з урочистого підняття прапора України, священники нашого села спільно відправили панахиду за всіма убієнними та освятили стенди. Всечесні отці звернулися до присутніх дуже змістовними словами, які були переповнені глибинним змістом, згадали подвиги Небесної сотні, пов’язали їх з сучасністю та заглянули в майбутнє. 
Звучали пісні та вірші, які повертали нас вкотре на майдан. Як завжди хололо серце від жалібного «пливе кача», від щирості поетичних рядків котилася сльоза, а пісня про материнський біль та подвиг захисників лунала дзвоном свободи.
На відкритті були присутні голова Рожнівської сільської ради – Сергій Радиш та заступники – Роман Матейчук та Мирослав Погрибенник. Сергій Васильович висловив подяку всім тим, хто брав участь в російсько-українській війні, вручив грамоти за вагомі особисті заслуги, жертовність та героїзм проявлений у захисті Незалежності України. Грамотами були нагороджені наші односельчани, які брали участь у бойових діях та виведенні військ з Афганістану. Особливо зворушливо було в ті моменти, коли за відсутності нагородженого грамоту вручали мамі чи бабусі, адже вони змогли виховати героїв.  Учні, вчителі, жителі села гучними оплесками привітали всіх наших захисників, подякували за героїзм та відвагу. 
Під кінець заходу, несподіванкою для всіх став приїзд пожежного автомобіля, з якого вийшла пожежна команда, яка захищає наші оселі від пожарів та різних небезпек. Всі звернули увагу, на їхні новенькі костюми, презентовані добровольцями з республіки Польщі, які співпрацюють з ДПК села Кобаки Рожнівської сільської ради. Наша бригада отримала п’ять нових комплектів. 
Велика подяка всім тим, хто в похмурий, осінній день взяв участь у цій історичній події. Герої не вмирають! А живуть в наших душах, торкаються струн нашого серця. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.     Слава Богу! Слава Україні! Слава Нації!