«Особливу увагу фахівці служби зайнятості звертають на права та гарантії у сфері працевлаштування для осіб з інвалідністю. Протягом 10-ти місяців 2021 року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 428 осіб з інвалідністю», - інформує директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Серед основних проблем працевлаштування даної категорії осіб є неготовність роботодавців створювати спеціальні умови на робочому місці, призначеному для осіб з інвалідністю; обмеженість у сфері професійного вибору; низький рівень конкурентоспроможності на ринку праці; невідповідність професій, запропонованим вакансіям; недостатній рівень заробітної плати.

На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 8 осіб з інвалідністю.

Підтримку у започаткуванні власної справи шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності отримала одна особа з інвалідністю.

23 особи з інвалідністю були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 238 безробітних з числа осіб з інвалідністю проходили професійне навчання.

Фото без опису