Фото без описуМешканці нашої громади роблять все можливе для того, щоб наблизити перемогу в російсько-українській війні та підтримати, як тих, хто воює на передовій, так і тих, хто вимушені були покинути власні домівки та шукати прихистку деінде. Пропонуємо Вашій увазі першу з серії публікацій про небайдужих рожнівчан.

Мешканці нашої громади несуть службу не лише в лавах територіальної оборони, а й у підрозділах Збройних Сил України. Ще за часів АТО/ООС рожнівчани воювали на передовій, а зараз кількість захисників збільшилась, адже лінія фронту пролягає через низку областей нашої країни. На жаль, маємо перші втрати. У суботу в Рожнові відбувся похорон захисника України Руслана Прокіпчука. Вічна пам’ять Герою!

 

Допомога військовим

Для того, щоб наші захисники на передовій мали гідне забезпечення ціла громада збирає та відправляє усіляку допомогу.

Фото без опису

Так, у будинку культури щодня збираються рожнівчанки та нові мешканки та мешканці громади для того, щоб плести маскувальні сітки. Завдяки небайдужості людей ми маємо достатньо тканини на клаптики та чимало вже сплетених основ для сіток. Щодня до 60 людей збираються разом щоб плести сітки, які допомагають зробити позиції захисників непомітними. Вже не один раз готові сітки відправлялися на передову і ми маємо багато схвальних відгуків з подяками за цю роботу, яка не припиняється.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Поруч у земельному відділі сільради скручуються сигарети для фронту – маємо в достатніх обсягах тютюн, сигаретні гільзи, електричні машинки для скручування та небайдужих жінок, які встигають між виконанням своїх функціональних обов’язків у сільраді, ще й крутити сигарети.

Фото без опису

 

Не лишаються осторонь і підприємці нашої громади. Так у цеху з пошиву вишиваного одягу родини Захаруків протягом двох тижнів шили розгрузки для військових. Швачки, за участі нових дівчат нашої громади, освоїли виготовлення нових виробів і пошили та передали на потреби військових 150 розгрузок та 400 балаклав.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Член виконкому сільської ради, активіст громадської організації «Золоті леви чорної сотні» Юрій Строїч з однодумцями організував підготовку харчових запасів для бійців. Було закуплене м’ясо, з якого виготовили різні м’ясні вироби, напечено кілька сотень буханок хліба, різних тістечок та інших смаколиків, зібрано з усієї громади чимало потрібного – від продуктів до речей першої необхідності. Особливе розчулення викликають малюнки з побажаннями, які приготували дітки, що займаються у Косівському центрі дитячої творчості. Вже вдруге з початку війни такий вантаж відправився на передову.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Це не єдині приклади допомоги на адресу військових і ми будемо і надалі розповідати про небайдужих рожнівчан.

 

Прихисток для переселенців

Рожнівчани гостинно відкрили двері своїх осель для людей, які вимушені були покинути свої домівки, втікаючи від війни. Станом на зараз у громаді лише офіційно зареєстровано 1303 особи і нові люди продовжують прибувати. Наша сільська рада охоче сприяє поселенню, по можливості допомагає з працевлаштуванням. Ми завжди раді волонтерській допомозі з боку новоприбулих, адже ми всі працюємо на перемогу, щоб війна якнайшвидше закінчилася і ми всі повернулися до мирного життя.

 

Гуманітарна допомога

До громади постійно прибувають гуманітарні вантажі з-за кордону. Волонтери оперативно сортують їх і розподіляють за потребами – частина залишається в громаді для новоприбулих з регіонів, що постраждали від війни, частина відправляється в населені пункти на передовій, де є проблеми з постачанням і наявна гуманітарна криза, частина допмоги потрапляє до військових. Раді, що ефективність та довіра до наших волонтерів висока і потік гуманітарної допомоги не припиняється.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Якщо ви знаєте, когось у нашій громаді, кому потрібна допомога – скеровуйте їх до сільської ради – у наявності є певні ліки, продукти харчування, засоби особистої гігієни, одяг та інше. Будемо раді допомогти тим, хто того насправді потребує.

Фото без опису

 

Також, ті, хто прагне допомогти, можуть приєднуватися до плетіння сіток, приносити наявні у вас продукти чи речі, які ви можете віддати. Запитуйте у сільраді про те, де ви можете долучитися. Будемо раді скоординувати всіх небайдужих рожнівчан.

 

Щиро дякуємо всім за активну участь у житті громади та у прагненні наблизити перемогу!

Роби те, що можеш, там, де ти є! Разом переможемо!