Фото без описуУ нашій громаді пройшла весняна толока, яку ініціювала сільська рада. Традиційно на весні перед Великоднем небайдужі люди збираються, щоб особисто долучитися до покращення благоустрою, озеленення, приведення в охайний вигляд місць загального користування, околиць, зон відпочинку.

Цього року найактивнішими стали працівники установ Рожнівської сільської ради та учні Рожнівського ліцею разом з вчителями.

На превеликий жаль окрім благоустрою все більш актуальним стає банальне прибирання сміття.

Учні 10-А класу Рожнівського ліцею, які прибирали від Новоселиці і до Кобак, учнів 10-Б, які хазяйнували Підгорою та 11-А, що працювали на Чаплинцях, розповіли про свої цьогорічні знахідки. За словами молодих людей узбіччя просто завалені викинутими побутовими відходами. Мова йде не про дрібнички, яке викидають з автівок під час руху, а про сміття, яке вивозять і викидають на узбіччі, щоб не платити за вивезення.

Серед знахідок – використані підгузки, харчові відходи, пластикові та інші пляшки і навіть 4 кінескопи від телевізорів.

Дуже прикро, що одні люди протягом року підкидають відходи своєї життєдіяльності природі, а зовсім інші у свій вільний час за ними прибирають. Причому тих, хто смітить щороку більшає, а тих, хто готовий прибирати – на жаль ні.

 

В центрі Рожнова здебільшого працівники місцевих установ навели лад біля сільради, у парку та уздовж центральних вулиць. Висловлюємо щирі слова вдячності всім тим людям, які не байдужі до долі наших сіл і вносять посильний внесок в покращення благоустрою, приведення в охайний вигляд місць загального користування, околиць, зон відпочинку. Ціна ошатності нашої громади може залежати не від захмарних капіталовкладень, а від особистої участі, від бережного ставлення до навколишнього середовища, усвідомлення того, що порядок у селі як у власній домівці залежить особисто від кожного з нас, від нашої ментальності.

 

Хто не мав часу сьогодні долучитися до толоки, ще мають час до Великодня, щоб причепурити територію біля своїх домівок і не підводити все село.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису