Перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів,види клінічних та лабораторних  досліджень,які необхідні для проведення медичних оглядів декретованих контингентів населення.

Основами законодавства України про охоронуФото без опису здоров’я, Законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб», встановлено, що з метою охорони здоров’я населення організуються профілактичні медичні огляди ряду категорій громадян, професійна чи інша діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може спричинити поширення інфекційних захворювань, виникнення харчових отруєнь, а також працівників, зайнятих на важких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, військовослужбовців.

На виконання статті 21 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб"  постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001р. № 559 затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам. Переліком виділено 28 підприємств та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам.

Обов’язковий профілактичний медичний огляд, відповідно до Переліку, затвердженого наказом МОЗ України №280 від 23 липня 2002 року, передбачає обстеження  в лікарів-спеціалістів:

ерапевт;

ерматовенеролог;

томатолог;

толаринголог;

-інші за потреби

Клінічні та лабораторні дослідження:

люорографія;

-дослідження крові на сифіліс, мазки на гонорею;

-дослідження на носійство кишкових інфекцій;

-серологічне дослідження на черевний тиф;

-дослідження на гельмінтози;

-мазок з горла та носа на наявність патогенного стафілококу.

 

Нагадуємо,що  медичні огляди  проводяться тільки  в закладах охорони здоров’я ,які мають ліцензію на медичну практику та  акредитаційний сертифікат.

По Косівському та Верховинському районах це:

-КНП «Косівська ЦРЛ»,

-КНП «Кутська МЛ»,

-КНП «Верховинська БЛ»,

-Косівсько-Верховинський міжрайонний відділ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України».