Шановні жителі Рожнівської громади, дорога українська родино!


В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою святинею є видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч, натхненник національних ідей, провідник добра, волі, щастя і правди – Тарас Шевченко. 
Саме на початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзара, світоча українського народу 9 березня минає 209-а річниця від його дня народження, а 10 березня – 162-і роковини смерті.
Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаютьсяу вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.
Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені Українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.
Доля переслідувала його ціле життя, та не покрила іржею золота його душі, не обернула його любові до людства в ненависть, ані його віри – в розпуку. Доля не щадила йому страждань, але не стримала  його радості, що била здоровим джерелом життя.
Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна розбудовуючись, змушена захищати власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу.
Я щиро бажаю  пробудження в наших серцях незламного Шевченківського духу до розвитку Української незалежної держави.

...Свою Україну любіть.

Любіть її… Во врем'я люте.

В останню, тяжкую минуту

За неї Господа моліть...

З повагою Рожнівський сільський голова
Радиш Сергій
Фото без опису