В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу — Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос — українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим. Він жив і мислив найвищими категоріями Божого Добра і Божої Правди, палав вогнем віри в ідеали святої правди-справедливості. 
Тому щорічно 9 та 10 березня, відповідно до дня народження і смерті, увесь світ, а особливо Україна, вшановує пам'ять Тараса Шевченка.

Цими днями відбулися урочисті заходи з нагоди 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в Будинках культури Рожнівської громади.На заходах читали вірші, згадували біографію Тараса Григоровича, вивчали нові та цікаві факти з його життя, співали пісні.

Щиро дякуємо Кобаківчанам:Яремій Надії, Яремій Софії, Гуляну Святославу, Гулян Софії, Остафійчуку Дмитру, Данилюк Таїсії, Данилюк Іванні, Саманюку Олександру, Колотилу Валентину, Рожнів'янам:Строїчу Володимиру, Семенюку Денису, Михнюк Тетяні, Панчишак Віталіні, Зозулику Мирославу, Мицкану Арсену, Слободян Світлані, Шурпік Марічці, Струць Віталіні, Одудяку Олександру ,Мерку Віталію, Решко Назару, Одудяк Марії, Присяжнюк Златі, Крутофіст Евеліні, Радишу Юрію, Крутофісту Григорію, Пилип‘юку Михайлу, Пилип‘юку Василю, Пилип‘юку Григорію, Строїчу Михайлу, Чурку Володимиру, Свириду Одександру, Прокоп‘юк Марії, Струць Марії, Никифоряк Марії, Чурко Тетяні, Лучук Олесі, Кричун Орисі, Хімчинцям: Каюку Ярославу, Семчишину Михайлу, Юрійчуку Івану, Юрійчук Ользі, Матійчук Ользі та всім хористам,працівникам культурних закладів й бібіліотек за вшанування пам’яті Великого Кобзаря.

Тарас Шевченко розумів сенс історії як пізнання Бога через самореалізацію людини й нації – невигубного вічного духу. Національне є значно глибшим станом психіки, ніж соцільно-класове і так зване демократичне. Тому й знову «прокинеться воля, козак оживе»....

Матеріали: КОБАКІВСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ ТА КОБАКІВСЬКА СІЛЬСЬКА БІБІЛІОТЕКА
                   РОЖНІВСЬКИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ ІМ. АНДРІЯ КРАСОВСЬКОГО
                   РОЖНІВСЬКА СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА
Фото без опису