У Рожнівській громаді сьогодні відбулися заходи з нагоди відзначення  Дня Героїв, які були спрямовані на вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів. Це свято є символом визнання та підтримки усіх, хто бореться за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України.

День Героїв започаткований у 1941 році на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів. За радянських часів свято відзначали підпільно колишні вояки УПА та дисиденти, а з проголошенням незалежності України воно набуло більшої популярності. В наш час, хоча День Героїв не є офіційним святом, традиція вшанування героїв укріплюється, особливо через виклик, який став перед Україною з початку російської агресії у 2014 році.

Для вшанування всіх Героїв в Рожнівській громаді відбувся патріотичний велопробіг в кожному із сіл, в якому взяли участь представники Рожнівської, Кобаківської, Хімчинської та Рибненської сільських рад, Духівництво, депутатського корпусу, вчителі, ліцеїсти, гімназисти та жителі громади. Присутні вшанували пам’ять всіх Героїв та Героїв-земляків, що загинули, хвилиною мовчання та молитвою біля кожної із могил полеглих воїнів.
Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису
 Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

Окрім цього, в Хімчині відбулося освячення пам'ятної плити загиблому захиснику Василю Матійчуку та покладання квітів Героям України.

З словами вдячності та співчуттям  родинам загиблих Захисників звернувся Рожнівський сільський голова, Сергій Радиш. Побратим Микола поділився спогадами про полеглого Героя, Василя Матійчука. Зворушливо звучала пісня: "Зупини Боже війну" у виконанні  Хімчинського хору "Оберіг".

На заході були присутні голова Косівської військової адміністрації - Наталія Кучма, голова Рожнівської сільської ради - Сергій Радиш, голова районного осередку братства ОУН-УПА Петро Підлетейчук, родини загиблих Героїв, бойові побратими Василя Матійчука з ТРО, почесна варта з військомату та жителі села Хімчин.
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

Дані заходи є важливими для збереження національної ідентичності, формування патріотичних цінностей та поширення свідомості про важливість нашої історії та героїчного минулого. Вшанування героїв є необхідним для розвитку суспільства, виховання молодого покоління та зміцнення духовності нації.

Таким чином, події, що відбулися в Рожнівській громаді, стали важливим внеском у вшанування героїв та підтримку захисників України. Вони нагадують нам про значення мужності, жертовності та патріотизму та сприяють об'єднанню суспільства навколо цих важливих цінностей.