Фото без опису Фото без опису

 

04 жовтня 2023 року в приміщенні Рожнівського БК ім.А.Красовського урочисто відкрили Цифровий навчальний центр, який має забезпечити доступ  дітей віком від 6 до 17 років до дистанційного навчання та інтерактивної неформальної освіти.

Засновано Центр в межах проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації та підтримка доступу до якісної освіти для постраждалих від конфлікту та переміщених дітей в Україні в центрах цифрової освіти», який реалізує на Західній Україні Міжнародна гуманітарна організація «Save the Children» Save the Children in Ukraine у партнерстві з ГО «Донецька обласна організація ВО Союз осіб з інвалідністю України» та у співпраці з Рожнівською сільською радою.

Після проведеного ремонту сільської бібліотеки ( в приміщенні БК) та облаштування заклад є повністю доступним для дітей з інвалідністю та інших вразливих категорій.

Новостворений Центр – це сучасний інклюзивний простір, з усіма необхідними для навчання та дозвілля дітей зручностями та обладнанням: ноутбуками, планшетами, принтерами та проектором для перегляду матеріалів на широкому екрані.

Фото без опису Фото без опису

Окрім доступу до навчання МОН, вихованці отримають в ньому інтерактивні цифрові уроки, зокрема, у сферах медіа грамотності, безпеки в Інтернеті, а також віртуальні екскурсії Україною. Покращити психоемоційний стан дітей допоможуть міні бібліотека, настільні ігри, матеріали для творчості. Будуть проводитися активності для дошкільнят. Отже, діти тут мають можливість не тільки навчатися, а ще й та насичено проводити дозвілля, знайомитися з новими друзями.
На відкритті центру були присутні : Рожнівський сільський голова Сергій Радиш, Голова Косівської районної військової адміністрації Наталія Кучма, представники ГО «Донецька обласна організація ВО Союз осіб з інвалідністю України» та представники ГО «Save the Children of Ukraine”.

Фото без описуФото без опису