6 жовтня 2023 року біля приміщення Рожнівської сільської ради відбувся захід, присвячений Покрові Пресвятої Богородиці, Дню Козацтва, Дню заснування УПА та Дню Захисників та Захисниць. Разом із тим урочисто відкрили Алею Воїнської Слави 'Небесний Легіон', створену за ініціативи сільського голови Сергія Радиша. На меморіальних дошках застигли зображення вічно усміхнених Героїв Захисників-жителів із Рожнівської Громади і тих, хто знайшов тут свій спокій та спочинок.
Фото без опису Фото без опису

На подію були запрошені всечесні отці: настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, храму Св. Архистратига Михаїла с. Рожнів та храму Св. Миколая Чудотворця с. Кобаки м. прот. Павло Слободян, настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста с. Кобаки прот. Іван Голомеджук, священник церква св. Василія Великого с.Рожнів прот. Петро Дійчук, скитоначальник Свято-Покровського скита с. Кобаки Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря ігумен Ювеналій Зінченко та настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці села Хімчин митр. прот. Ярослав Хрущ, які провели заупокійну панахиду за загиблими воїнами та освятили пам'ятні дошки, представники влади,  працівники бюджетних установ, вчителі та учні, родини полеглих та жителі громади.

Фото без описуФото без опису

Слово мали голова Рожнівської сільської ради Сергій Радиш та голова Косівської районної державної адміністрації Наталія Кучма.
Сергій Васильович подякував близьким та рідним дев'ятнадцятьох полеглих Героїв за їхню мужність, відданість, честь та чесність перед країною, за їхню віру у майбутнє нашої держави. Зазначив, що воїни продовжують свою боротьбу за суверенність та цілісність нашої держави. Земне військо, яке назавжди стало Небесним Легіоном.

Минатиме час, настінні календарі змінюватимуть свої сторінки, підростатимуть діти, ми отримаємо жадану перемогу, відродимось із руїн, але є те, що навічно залишиться незмінним - безмежна вдячність та шана полеглим Захисникам, завдяки яким ми маємо можливість жити. 
Минуле, звісно, може мати лише фізичну форму, але справжня велич є вічною. Пам'ять за загиблими захисниками завжди буде наповнювати нас силами та рішучістю продовжувати їхню боротьбу за краще майбутнє, за мир та справедливість, які вони відстоювали своїми життями.

Фото без опису Фото без опису