Фото без опису
Вчора відбулася історична для Рожнівської громади подія – офіційне відкриття «паспортної станції» в приміщенні центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). На заході були присутні такі поважні гості, як заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко, начальник відділу Косівського РВУДМС України в Івано-Франківській області Петро Баранський, начальник відділу розвитку електронних та адміністративних послуг Івано-Франківської обласної державної адміністрації Оксана Данилюк, Рожнівський сільський голова Сергій Радиш,начальник відділу ЦНАП Рожнівської сільської ради Надія Марчук, а також вельмишановний отець Петро Дійчук.

Під час урочистого заходу освятили робочі місця та саме приміщення паспортної станції. Надія Петрівна детально ознайомила присутніх із новою послугою у ЦНАП, а Богдан Любомирович вручив перший закордонний паспорт юному жителю нашої громади Захару. 

Окрім цього, Футерком було зазначено, що серед 62 громад Івано-Франківщини Рожнівська ТГ є тринадцятою, в якій почала діяти паспортна станція. Це значно полегшує процес отримання паспортів та інших документів для мешканців громади, покращуючи доступ до адміністративних послуг, підвищуючи рівень обслуговування населення та сприяючи розвитку місцевої інфраструктури. Відкриття паспортної станції також дозволяє зменшити навантаження на сусідні громади, скоротити час, необхідний для отримання документів, та покращити якість життя жителів Рожнівської ТГ. Крім того, це є важливим кроком у децентралізації та зміцненні місцевого самоврядування.

Сільський голова Сергій Васильович підкреслив, що, незважаючи на довготривалу процедуру створення паспортної станції та докладених зусиль, в реаліях нашого часу вона може функціонували лише завдяки воїнам Збройних Сил України, які кожної секунди ціною власного здоров'я та життя дають нам змогу працювати на благо громади та держави.

Паспортна станція знаходиться на першому поверсі ЦНАПу, що дозволить усім мешканцям безперешкодно і зручно отримувати необхідні послуги. Облаштовано окремий робочий кабінет із сучасним обладнанням, яке відповідає вимогам Державної міграційної служби України.

Довідково: обладнання для виготовлення паспортних документів для центру ЦНАП Рожнівської сільської ради придбано у 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг у сумі 151,818 тис. грн та місцевого бюджету - 158,182 тис. грн.

Відкриттю «паспортної станції» передувала клопітка робота, яка була запланована з самого початку відкриття ЦНАП і, незважаючи на різні труднощі, успішно завершилася. Тепер послуга з оформлення та видачі паспортів посилює спроможність нашої громади ще більше. Зараз у центрі надання адміністративних послуг Рожнівської сільської ради можна оформити:

- Паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм вперше після досягнення 14-річного віку.

- Паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм у зв’язку з втратою, викраденням або заміною паспорта.

- Паспорт громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм.

Варто зауважити, що ці послуги доступні не тільки для жителів громади, а й для всіх громадян України, незалежно від їх реєстрації чи місця проживання.

Прийом документів на даному етапі відбуватиметься за попереднім записом, який можна здійснити за номером телефону 0678414275 (Надія).

Дякуємо всім та кожному хто допоміг у створенні та реалізація такого вкрай необхідного проєкту.