Фото без опису
Як відомо, чинний закон «Про повну загальну середню освіту» передбачає, що до вересня 2024 року в Україні повинна бути сформована мережа закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування, котра має запрацювати вже у вересні 2027 року.

   Тобто діти, які у 2024-2025 навчальному році навчатимуться в 7-му класі, через три роки продовжуватимуть здобуття освіти не у звичному тепер 10-му класі, а в академічному ліцеї чи професійному коледжі.

   В м. Івано-Франківську громадське обговорення реформи профільної середньої освіти та особливостей її впровадження відбулося 7 червня. Івано-Франківська область налічує 62 громади.  На даному заході анонсовано, що в області будуть 46 академічних ліцеїв і понад 30 професійних коледжів. На жаль, до планової мережі академічних ліцеїв не були включені заклади освіти нашої громади.

   Це означало, що після завершення навчання в 9 класі діти з нашої громади їздитимуть в іншу громаду, в якій мають бути створені умови для їхнього навчання в 10-12 класах, проживання, харчування.

   Керівників Рожнівської територіальної громади, освітянську спільноту громади не задовольняло дане рішення. Проведено аналіз пріоритетів, запитів здобувачів освіти, педагогів, очікування батьків. Сільським головою Сергієм Радишем ініційовано зустрічі з керівниками обласної адміністрації, департаменту освіти з метою обговорення даного питання.

   Сьогодні ми отримали позитивну відповідь. Академічному ліцею в нашій громаді бути! Він функціонуватиме на базі Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника. Ліцей внесений на карту моделювання мережі ліцеїв ЗСПШ Івано-Франківської області, познайомитися з якою можна за покликанням  https://tdukr.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=80cbc7737de34579b9a1e4fc755da6c9 

   Щиро дякуємо голові Рожнівської сільської ради Сергію Радишу за ініціативу та допомогу у позитивному рішенні!