Фото без опису

Історичні та Культурні Пам'ятки

Меморіальний музей-садиба Патріарха Володимира (Василя Романюка)

У селі Хімчин, що входить до складу Рожнівської громади, розташований меморіальний музей-садиба Патріарха Київського і всієї Руси-України УПЦ-КП Володимира (Василя Романюка). Відкритий у 2001 році, музей зберігає речі Патріарха, зібрані з різних куточків світу, а також старовинні гуцульські побутові предмети, додані місцевими жителями. Музейна експозиція робить цей заклад цікавим і привабливим для відвідувачів, які бажають дізнатися більше про життя і діяльність видатного українського патріота та духовного діяча.

Духовно-екологічний центр «Здвижин»

В урочищі Дубини, поблизу села Кобаки, створено духовно-екологічний центр «Здвижин». Тут, за свідченнями Миколи Букатчука, 11 жовтня 1934 року відбулося з’явлення Божої Матері. На цьому місці зведено Божий храм та відкрито Хресну дорогу. Це місце приваблює численних паломників і туристів, які шукають духовного збагачення та спокою.

Про ці та інші рекреації можна дізнатися за посиланням https://go-to.rest/location/karpaty/kosiv/muzei/#muzei-sadyba-patriarkha-kyivskoho-ta-vsiiei-rusy-ukrainy-volodymyra

 Це цікавий професійний путівник для мандрівників по Західній Україні, який займається організацією екскурсій, турів, бронюванням житла та написанням статей про пам'ятки культури та архітектури.