29 серпня 2018 року на базі Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника відбулася  перша серпнева (не)конференція педагогічних працівників Рожнівської об’єднаної територіальної громади «Старт Нової української школи: перші кроки та перспективи».

Фото без опису

У роботі (не)конференції взяли участь голова сільської ради Рожнівської об’єднаної територіальної громади Сергій Радиш, заступник голови сільської ради Роман Матейчук, голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді і спорту, законності, правопорядку, депутатської та інформаційної діяльності Ярослав Мельничук, керівники  та педагогічні працівники закладів освіти громади.

  З  вітальним словом до освітян звернувся голова громади Радиш С.В., який привітав присутніх з початком нового навчального року, висловив подяку за працю та побажав педагогам здоров’я, благополуччя, старанних та вдячних учнів. Голова зазначив, що  1 вересня 2018 року є не лише традиційним Днем знань, а й днем старту Нової української школи. Він наголосив на відповідальності кожного за створення умов для рівного доступу до якісної освіти.

  Заступник голови Рожнівської ОТГ Матейчук Р.С. висловив надію, що нові підходи в освітній галузі країни дозволять якісно змінити освітній процес, допоможуть краще реалізуватися педагогам, а отже, і дітям, побажав успішного старту у новому навчальному році.

  Голова комісії з питань освіти Мельничук Я.В. наголосив, що депутатський корпус із розумінням ставиться до проблем освітянської галузі, шукає конкретні шляхи їх вирішення, тільки спільними зусиллями  громади вдасться створити таку школу, у яку діти йтимуть із задоволенням і радістю, будуть любити своїх учителів, а це стане найвищою нагородою для педагогів.

       Про підсумки функціонування освітньої галузі 2017/2018 навчального року та  пріоритетні напрями розвитку освіти Рожнівської  об’єднаної територіальної громади у 2018/2019 навчальному році присутніх ознайомила начальник відділу освіти Рожнівської сільської ради ОТГ Тетяна Чурко. Під час проведення (не)конференції учасники мали можливість обговорити нагальні питання впровадження Концепції Нової української школи  у чотирьох тематичних локаціях:

1. Освітній простір Нової української школи

                    (Олена Радиш, Валентина Розвадовська)

2. Концептуальні засади реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа»

                     (Любов Пучко, Марія Ясінська)

3. Сучасний учитель: виклики часу

                     (Ольга Радиш, Вікторія Сенчук, Ірина Олексюк)

4. Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти  на засадах Концепції Нової української школи

                    (Світлана Атаманюк, Наталія Марчук)

 

Під час заключного освітнього кола учасники (не)конференції поділилися своїми напрацюваннями в локаціях та висловили рекомендації щодо успішного старту освітньої реформи.

                                      Начальник відділу освіти Тетяна Чурко