Голодомор 1932-1933 рр. був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого тоталітарною владою терору голодом, тобто геноцидом.

Трагедія Голодомору, яка була викликана жорстокими діями та політикою тоталітарного сталінського режиму, має стати попередженням сучасним і майбутнім поколінням з метою дотримання демократичних цінностей, прав людини та законності, виконком Рожнівської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Провести у День Пам’яті жертв голодоморів відповідні жалобні заходи, зокрема, покладання траурних вінків і квітів, композицій із житніх та пшеничних колосків до пам’ятників, монументів, пам’ятних знаків жертвам голодоморів за участю посадових осіб місцевого самоврядування, представників духовенства, громадськості, а також загальноукраїнської акції «запали свічку».

2. Провести впорядкування пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам голодоморів у селах Рожнівської територіальної громади.

3. Звернутися до релігійних організацій щодо проведення панахид за жертвами геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 рр в Україні (із дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів).

4. На території Рожнівської територіальної громади приспустити  Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів.

 5. Оголосити 27 листопада 2021 року 0 16 год хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів.

6. Сільським бібліотекам організувати тематичну виставку архівних документів, фотоматеріалів, свідчень очевидців.

7. Будинкам культури провести он-лайн заходи вшанування   у населених  пунктах  заходів з відзначення трагедії Голодомору 1932-33 років та покладання квітів до могил та місць поховання.

          8. В освітніх закладах Рожнівської ТГ відтворити куточки пам’яті – створити поминальні композиції зі свічок, калини та колосків, провести виховні години на яких розповідями, поетичним словом і спогадами очевидців згадати про трагічне минуле односельчан.

 9. В установах та організаціях Рожнівської ТГ провести бесіди на тему голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних - не підлягає забуттю…

10.Сприяти широкому висвітленню у засобах масової інформації ходу підготовки та проведення заходів у зв’язку з Днем Пам’яті жертв голодоморів.

          11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови Романа Матейчука.

 

 

Рожнівський сільський голова                         Сергій Радиш

                                                  Фото без опису