Кобаківська поліклініка була створена в час профілактичної медицини і диспансирезації населення. В той час велику увагу приділяли обслуговуванню саме жителів сіл.

Завдяки старанням і організації голови колгоспу ім. Шевченка- Подоляку Д.О. та герою соціалістичної праці- Радишу М.О., в селі Кобаки було побудовано ошатну, велику і гарну будівлю. В якій 01.12.1981 року відкрили амбулаторію. Розміщувалася вона на другому поверсі, в той час, як на першому була сільська рада, аптека та Ощад каса.

Головним лікарем призначили- Сахно Л.М. Разом із нею в команді працювали: фельдшер- Радиш М.О., фельдшер з дорослого населення- Данилюк О. І., акушер- Клим Г.Ю., дитяча медсестра- Кузьменюк П. В., лаборант- Церковнюк О. Д., санітарка- Сенчук О. Ю., водій- Церковнюк Я. В. 
Амбулаторія обслуговувала також і жителів с. Рибне, там працювали фельдшер - Попенюк М. Ф., акушер - Гордійчук М. Д., санітарка- Никифорак К. О.

 У 1982 році до колгоспного профілакторію додали ще стоматолога- Кузьменюка В. І. та медичну сестру фізкабінету- Остап’юк М. П. А в 1983 році відкрили ставку лікаря- педіатра і приступила до роботи Регуш М.В. та санітарка- Ницюк Н.Г.

З 1984 по 1991 роки головним лікарем працював Власій С.Л.. На базі амбулаторії  проводилися районні, обласні, республіканські та всесоюзні семінари.

З 1988 р. лікарем-терапевтом починає працювати Прохорчук Н.Н, а з 1991 року тимчасово виконує обов’язки головного лікаря амбулаторії  і згодом призначена ще раз, але вже на посаду головного лікаря. За весь період роботи проводилися профогляди декритованого населення (працівників шкіл, дитячих садків, працівників БК, магазинів), працівників шкідливих умов праці (механізаторів, доярок, шоферів), неорганізованого населення (ветеранів війни, інвалідів). Щорічно проводили  огляди учнів шкіл с. Кобаки, с. Рибне та вихованців дитячих садочків цих сіл. А також щорічно працював пересувний флюрограф. Спеціалісти з Кутської та Косівської  поліклінік проводили огляд населення. Проводилися подвірні обходи з профілактики  онкозахворювань , туберкульозу, гіпертонічної  хвороби та серцево-судинних захворювань населення. Сюди приїзджали за обміном досвіду з цілого району.

З 1998 р. запроваджено в Україні акредитації медичних закладів і з того часу (кожні 3 роки) амбулаторія отримує вищу категорію. Це свідчить про те, що тут працюють фахівці своєї роботи.

 В амбулаторії є такі кабінети : профілактичних щеплень, маніпуляційний, оглядовий,стоматологічний, фізкабінет, реєстратура, два лікарські кабінети, денний стаціонар на 6 ліжок, лабораторія, підсобне приміщення, санвузол.

 Працювали такі спеціалісти: лікарі –терапевти  Ватаманюк О.В. та Будз Д. В., стоматологи – Малищук Д.Ю. та Федорчук Г.Ю.  З виходом на пенсію працівників амбулаторії на заміну їм приходять молоді спеціалісти : акушер – Череп Г.В., фізкабінет – Церковнюк Б.П., лаборант – Кобильчук О.В., медсестри – Регуш Г. О., Халамандро Н.П., Киселиця Н.В., Кричун Г.Н., Капущак О.Д., Радиш М.Ю., Никифорчин Г.Ю., Мегедин Л. І., Мельничук М. П., Гачинська О.М., Дупей М.М., мед реєстратор – Мазуряк О.Я., молодші  медсестри – Григорак О.Д., Дивоняк М.Ф., Прокоп’юк К.М., Голюк  Д.В., Чепіль У. Я., Атаманюк О.В.

 В 2001 році лікарі терапевт та педіатр пройшли шестимісячні курси лікарів загальної практики сімейної медицини. І відтоді назва амбулаторії  змінилася на «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини». Медична допомога почалала надаватися за сімейним принципом.

З 2011 р. водієм швидкої допомоги працював Никифорчин Д.Б., який у 2014 р. пішов добровольцем на Схід України в зону АТО, де знаходився цілий рік та був поранений.

У 2017 році створено Рожнівську ОТГ, амбулаторії трьох сіл с. Кобаки, с. Рожнова та с. Хімчин були реорганізовані у комунальне некомерційне підприємство «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Рожнівської  ОТГ».

У 2018 році амбулаторії почали забезпечувати  комп’ютерною та ксеро-копіювальною технікою, а також було придбано три нові автомобілі Renault Duster для амбулаторій сіл:Рожнів, Кобаки та Хімчин.

З 2020 року завідувачем амбулаторії працює Регуш М.В. Хороший лікар – грамотна і чуйна, культурна і акуратна у всьому.
Колектив цього року відсвяткував 40 –річний ювілей.