Фото без опису Фото без опису
Сьогодні в Рожнівській сільській раді відбулося засідання протиепізоотичної комісії.

На засіданні були присутні представники органу місцевого самоврядування, начальник Косівського відділу Івано-Франківської державної лікарні ветеринарної медицини Юрій Кристиняк, завідувач Рожнівської дільничної лікарні ветеринарної медицини Рипник Михайло, старший дільничний офіцер Косівського РВУНП в Івано-Франківській області Олексюк Володимир, директор КНП ‘’Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Рожнівської сільської ради’’ Пугальський Володимир, заступник начальника Косівського РВГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Троян Віра та голова первинного руху УТМР Микола Розвадовський.

Слухали:

- Про проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території області у 2024 році.

- Посилення заходів біологічної безпеки суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живої птиці на предмет дотримання вимог біологічної безпеки з метою недопущення занесення та поширення збудника грипу птиці на території Рожнівської сільської ради.

- Організація та проведення заходів по профілактиці інфекційних хвороби тварин та птиці на території області відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин на 2024 рік.

- Заслухали інформацію голови Рожнівської сільської ради «Про проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території області у 2024 році».

Відповідно до цього було вирішено:

- З метою контролю ефективності проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу забезпечити організацію заходів для добування лисиць;

- Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктами господарювання перед початком проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу та заходів під час здійснення добування лисиць (методом вистрілу) в Рожнівській територіальній громаді.

- Проводити заходи щодо регулювання чисельності хижих і шкідливих тварин, особливо вовка та лисиці, в яких перед періодом їх розмноження щільність популяції перевищує 0,5 -1 голова на 1000 га угідь.

- Забезпечити контроль з недопущення перевезення живих тварин, у тому числі птиці, сировини та продукції тваринного походження без супровідних документів та припинення діяльності стихійних ринків і припинення торгівлі та реалізації живих тварин, у тому числі птиці, і сировини з них в інших місцях, де торгівля заборонена.

- Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які займаються утриманням, розведенням, вирощуванням, забоєм тварин та обігу їх продукції, незалежно від форм власності, а також спрямованих на недопущення та поширення інфекційних хвороб тварин, зокрема пташиного грипу, африканської чуми свиней, сказу, заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби, ящуру тощо.