Для виробників та реалізаторів молочної продукції, що працюють на Снятинському сільськогосподарському ринку, провели семінар-навчання
30 червня 2021 року спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно із спеціалістами лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку міста Снятина провели семінар-навчання для виробників та реалізаторів молочної продукції.
До учасників семінару було доведено вимоги до реалізації молока та молочних продуктів на ринку.
Зокрема було наголошено, що вся молочна продукція має супроводжуватись ветеринарними довідками із зазначенням проведених діагностичних досліджень та профілактичних щеплень тварин (від лейкозу, бруцельозу, туберкульозу, субклінічних форм маститів та вакцинації проти сибірки); проінформовано про заборону реалізації молока у використаній пластиковій тарі, без належного спеціального одягу, яким має забезпечити керівництво ринку.
Крім того, спеціалісти Держпродспоживслужби акцентували увагу присутніх на основних хворобах корів, заходах їх профілактики та лікування; необхідності контролю за використанням засобів захисту тварин, зокрема антибіотиків, антигельмінтиків та вітамінних препаратів, котрі повинні застосовуватись під наглядом лікаря ветеринарної медицини з дотриманням періоду виведення з організму тварини, з метою отримання якісного та безпечного для людей молока.
Учасники заходу отримали інформаційні листівки за матеріалами, що були висвітлені в ході роботи.
30 червня 2021 року спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно із спеціалістами лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку міста Снятина провели семінар-навчання для виробників та реалізаторів молочної продукції.
До учасників семінару було доведено вимоги до реалізації молока та молочних продуктів на ринку.
Зокрема було наголошено, що вся молочна продукція має супроводжуватись ветеринарними довідками із зазначенням проведених діагностичних досліджень та профілактичних щеплень тварин (від лейкозу, бруцельозу, туберкульозу, субклінічних форм маститів та вакцинації проти сибірки); проінформовано про заборону реалізації молока у використаній пластиковій тарі, без належного спеціального одягу, яким має забезпечити керівництво ринку.
Крім того, спеціалісти Держпродспоживслужби акцентували увагу присутніх на основних хворобах корів, заходах їх профілактики та лікування; необхідності контролю за використанням засобів захисту тварин, зокрема антибіотиків, антигельмінтиків та вітамінних препаратів, котрі повинні застосовуватись під наглядом лікаря ветеринарної медицини з дотриманням періоду виведення з організму тварини, з метою отримання якісного та безпечного для людей молока.
Учасники заходу отримали інформаційні листівки за матеріалами, що були висвітлені в ході роботи.