Про встановлення наявності майнових паїв

Інформація для жителів села Рожнів про встановлення наявності майнових паїв на земельних ділянках комунальної власності Рожнівської територіальної громади:

В чому небезпека кашлюка?

В Україні більшає дітей, хворих на кашлюк. Причина – замало щеплених. Так, за два місяці 2024 року у МОЗ зареєстрували вже 515 випадків кашлюку в Україні, тоді як минулоріч за цей же період реєстрували тільки 27. Найчастіше хворіють діти у віковій групі від 1 до 9 років, рідше 10-14 років.  За перший квартал 2024 року в Косівсько-Верховинському міжрайонному відділу зареєстровано 3 випадки захворювання на кашлюк серед дитячого населення ( 1 випадок – підтверджено клінічно, 2 випадки  - лабораторно підтверджені) в порівнянні за 1 квартал  2023 року не було зареєстровано жодного випадку захворювання на кашлюк.  Діти  не вакциновані.      Чим небезпечний кашлюк

Облаштування індивідуальних колодязів

 Індивідуальні колодязі є джерелом питної води для багатьох людей в нашій місцевості. Облаштування та експлуатація індивідуальних колодязів є важливою частиною забезпечення безпечної та якісної питної води..

Відбувся фінал першості Рожнівської громади з настільного тенісу

Цієї неділі, Рожнівський ліцей "Гуцульщина" ім. Ф. Погребенника зібрав шанувальників на фінал першості Рожнівської громади з настільного тенісу серед чоловіків та жінок (одиночні та парні змагання). Участь у змаганнях взяло 32 учасники з Рожнівської громади.

Хресна дорога України у виконанні дітей-аматорів Рожнівського БК ім.А.Красовського

Сьогодні маленькі, але дуже свідомі жителі нашої громади мали змогу передати нам через театралізоване дійство увесь біль українського народу. Разом із тим, вони були спроможні фізично відчути на собі усю важкість "хреста", який ліг на плечі кожного з нас.

11 КВІТНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ХВОРОБОЮ ПАРКІНСОНА

Сьогодні хвороба Паркінсона має чи не найбільші темпи поширення з-поміж неврологічних захворювань. За оцінками експертів, у світі налічується 4 млн пацієнтів, а 2040 р. їхня кількість сягне 14,2 млн, оскільки людство стрімко старіє.

Вдалий старт: на Косівщині розпочався районний етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Вчора, 10 квітня 2024 року, змагання з волейболу дали старт третьому етапу наймасштабніших та найпопулярніших змагань країни: за чемпіонський титул змагалися кращі волейболісти та волейболістки Косівського району.

Вплив енергетичних напоїв на організм людини

У сучасному світі енергетичні напої стали невід'ємною частиною життя багатьох людей.. Звичайно енергетичні напої розрекламовані своїми перевагами, проте, енергетики несуть у собі небезпеку для вашого здоровʼя. Зазвичай люди випивають енергетичний напій, щоб побороти втому. Відчуття втоми виникає тоді, коли в нейронах нашого мозку після інтенсивної роботи починає накопичуватися аденозин. Як нейромедіатор він виконує захисну функцію, а саме приєднується до нейронів і гальмує їхню діяльність. Коли ми випиваємо енергетик, дія аденозину припиняється. Кофеїн зв’язується з  нейронами мозку  замість аденозину, змушуючи мозок продовжувати роботу. Цукор, своєю чергою, стає джерелом енергії, яка необхідна, щоб мозок працював далі. Так, попри втому, ми можемо змусити свій мозок — а разом із ним і весь організм — залишатися в режимі інтенсивної роботи.