Вплив енергетичних напоїв на організм людини

У сучасному світі енергетичні напої стали невід'ємною частиною життя багатьох людей.. Звичайно енергетичні напої розрекламовані своїми перевагами, проте, енергетики несуть у собі небезпеку для вашого здоровʼя. Зазвичай люди випивають енергетичний напій, щоб побороти втому. Відчуття втоми виникає тоді, коли в нейронах нашого мозку після інтенсивної роботи починає накопичуватися аденозин. Як нейромедіатор він виконує захисну функцію, а саме приєднується до нейронів і гальмує їхню діяльність. Коли ми випиваємо енергетик, дія аденозину припиняється. Кофеїн зв’язується з  нейронами мозку  замість аденозину, змушуючи мозок продовжувати роботу. Цукор, своєю чергою, стає джерелом енергії, яка необхідна, щоб мозок працював далі. Так, попри втому, ми можемо змусити свій мозок — а разом із ним і весь організм — залишатися в режимі інтенсивної роботи. 

Прикарпаття знову у лідерах за кількістю ухвалених рішень щодо надання мікрогрантів

Від початку 2024 року Державний центр зайнятості прийняв позитивні рішення щодо надання коштів мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи для 177 жителів Прикарпаття, в тому числі 8 внутрішньо переміщених осіб. Після отримання коштів мікрогранту дані особи зобов’язані створити 278 робочих місць.

Що таке депресія та як її розпізнати?

Депресією називають розлад психіки, що супроводжується пригніченим настроєм, втратою інтересу до того, що раніше приносило задоволення, почуттям самотності, песимізмом, безпорадністю.

Робоча нарада із питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти та проведення самооцінювання освітніх і управлінських процесів у закладах позашкільної освіти

Сьогодні завідувачка сектору молоді, спорту, культури та туризму Рожнівської сільської ради Христина Гольовська, директор центру дозвілля дітей та юнацтва Рожнівської сільської ради Алла Сорохан, керівники гуртків та тренери-викладачі ЦДДЮ, директор Рожнівської школи мистецтв Олег Дзьоба та головний спеціаліст відділу освіти Рожнівської сільської ради Уляна Никифоряк взяли участь у робочій нараді із головним спеціалістом відділу моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Управління Державної служби якості освіти у Івано-Франківській області Олесею Мороз.

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ

За 2023 рік до бюджету Рожнівської сільської територіальної громади надійшло всього доходів з урахуванням міжбюджетних трансфертів 110471,3 тис. грн., з них: доходів загального фонду 96531,2 тис. грн., доходів спеціального фонду 13940,1 тис. грн. В тому числі власних доходів (без урахування міжбюджетних трансфертів) 27870,6 тис. грн., з них: доходів загального фонду 22181,3 тис. грн. при плані 21813,9 тис. грн., що склало 101,7%, перевиконання на суму 367,3 тис. грн.; доходів спеціального фонду 5689,3 тис. грн. при уточненому плані 1540,0 грн., що склало 369,4%, перевиконання на суму 4149,3 тис. грн., що відбулося внаслідок поступлення благодійних внесків, гуманітарної допомоги та безоплатної передачі від державних та інших установ.