Консультує Міністр юстиції Павло Петренко:  до якого віку діти мають право отримувати аліменти!

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко: до якого віку діти мають право отримувати аліменти!

Шановний Павле Дмитровичу! Маю до Вас питання. В мене - донька, якій зовсім скоро виповниться 18 років, вона навчається на першому курсі в університеті. Її батько справно платить аліменти,  але  запевняє, що коли їй виповниться 18-ть, припинить платити.Чи може донька розраховувати на його підтримку упродовж навчання?

Уряд передав місцевій владі право формувати  тарифи на вивезення сміття

Уряд передав місцевій владі право формувати тарифи на вивезення сміття

За місцевим самоврядуванням остаточно закріплені повноваження щодо поводження з побутовими відходами, які стосуються формування тарифів для населення на вивезення, переробку і захоронення побутових відходів; розроблення схем санітарної очистки; відведення земельних ділянок для будівництва заводів з переробки; рекультивація старих полігонів тощо.

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко: порушення та відповідальність під час виборів!

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко: порушення та відповідальність під час виборів!

Доброго дня!  Я – житель міста Миколаєва і, як кожен українець, 31 березня обирав президента. Перебуваючи у кабінці для голосування, помітив як поруч зі мною, у сусідній кабінці, спрацьовує фотоспалах. Я знав, що заповнений виборчий бюлетень не можна фотографувати,  тому  одразу звернувся до спостерігачів та повідомив про цей факт. Розкажіть, будь ласка, які ще є види правопорушень і як правильно реагувати на них свідомим громадянам. Дякую!

Шлях до перемоги

Шлях до перемоги

Щороку у різних містах України проводиться четвертий етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Цього року з 24 до2 8 березня учасників гостинно приймав Кропивницький.

Громада- територія спільного існування, де є взаємодія членів громади, спільна мета, інтереси

Громада- територія спільного існування, де є взаємодія членів громади, спільна мета, інтереси

Вчора Рожнівську громаду відвідали Марія Марунчак- експерт громадського центру “Ділові ініціативи” та Людмила Непийвода- Уповноважена Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області.

Атестація педагогічних працівників

Атестація педагогічних працівників

Відповідно до вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20 грудня 2011 року № 1473 (зі змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 08 серпня 2013 року № 1135), 04 квітня 2019 року відбулася атестація педагогічних працівників  атестаційною комісією ІІ рівня відділу освіти Рожнівської сільської ради ОТГ. Атестація здійснювалася на основі комплексної оцінки рівня кваліфікації, педагогічної майстерності, результатів педагогічної діяльності педагогів, керівників закладів освіти громади, з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності освітнього процесу.  Члени атестаційної комісії розглянули характеристики, ознайомилися з результатами та досягненнями професійної діяльності педагогів, керівників, які атестуються. Атестацію пройшли двадцять сім педагогів, встановлено відповідність займаній посаді двом керівникам закладів освіти громади. Проведена атестація свідчить про високий рівень професійної майстерності, творчої активності, впровадження інноваційних підходів в управлінській та педагогічній діяльності керівників та вчителів закладів освіти  Рожнівської ОТГ.