«Мобілізація громади через залучення до прийняття рішень»

«Мобілізація громади через залучення до прийняття рішень»

14 травня у Рожнівському ліцеї Гуцульщина, відбувся тренінг під назвою «Мобілізація громади через залучення до прийняття рішень». Захід проводили представники  ГЦ «Ділові ініціативи» в рамках реалізації проекту «Ефективність розвитку громади у залученні громадян до прийняття рішень». Сам тренінг відбувався у формі гри, що допомогло  створити дружню атмосферу  серед учасників. Під час тренінгу розглядали та обговорювали важливі питання, нові зміни в громаді, можливість себе реалізувати в громаді та створення Молодіжної Ради. Учасники напрацьовували навики з використання інструментів розробки та прийняття управлінських рішень у громаді, а також було запропоновано активізувати молодь навколо Молодіжної Ради громади.

Будуємо громаду своїми руками!

Будуємо громаду своїми руками!

  Активних, молодих, креативних жителів громади, місцевих активістів та осіб, які бажають входити до складу «Молодіжної Ради» запрошуємо взяти участь в тренінгу «Мобілізація громади через залучення до прийняття рішень».  Ви отримаєте інформацію щодо наявних можливостей впливу на прийняття рішень, пов’язаних функціонуванням та розвитком Вашої громади.  Напрацюєте навики з використання інструментів розробки та прийняття управлінських рішень в громаді. Дізнаєтесь як різні групи всіх верств населення ОТГ можуть долучитись до процесів змін та побудови майбутнього громади, в якій проживають.   Захід проводить ГЦ «Ділові ініціативи» в рамках реалізації проекту «Ефективність розвитку громади у залученні громадян до прийняття рішень», Програма U-LEAD з Європою. Якщо вболіваєте за майбутнє своєї ОТГ, приходьте, чекаємо Вас. Буде цікаво.      Тренінг відбудеться 14.05.2019 року о 10.00 год в приміщенні БК ім. А.Красовського (с.Рожнів ).

Творчий звіт учнівських колективів художньої самодіяльності закладів загальної середньої та позашкільної освіти Рожнівської об'єднаної територіальної громади

Творчий звіт учнівських колективів художньої самодіяльності закладів загальної середньої та позашкільної освіти Рожнівської об'єднаної територіальної громади

7 травня 2019 року, у Рожнівський ліцей ''Гуцульщина'' імені Федора Погребенника, не зважаючи на неспрятливі погодні умови, з'їхалися на творчий звіт учнівські колективи художньої самодіяльності закладів загальної середньої та позашкільної освіти Рожнівської об'єднаної територіальної громади. Програма була насиченою. Вона складалася з 26-ти різножанрових номерів, у яких взяли участь більше 250-ти вихованців закладів освіти громади (Рожнівського ліцею ''Гуцульщина'' імені Федора Погребенника, Рибненської гімназії, Кобаківського ліцею імені Марка Черемшини, Рожнівського Центру дозвілля дітей та юнацтва), які демонстрували своє мистецтво у вокальному, інструментальному, хореографічному, фольклорному жанрах. Члени журі щиро дякували творчим учнівським колективам та їх керівникам за підготовку номерів. Захід відбувся на високому рівні. Панувала доброзичлива та творча атмосфера.

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко:  до якого віку діти мають право отримувати аліменти!

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко:  до якого віку діти мають право отримувати аліменти!

Шановний Павле Дмитровичу! Маю до Вас питання. В мене - донька, якій зовсім скоро виповниться 18 років, вона навчається на першому курсі в університеті. Її батько справно платить аліменти,  але  запевняє, що коли їй виповниться 18-ть, припинить платити. Чи може донька розраховувати на його підтримку упродовж навчання? Світлана Шевченко Хто має право на утримання?

"Чорнобиль не має минулого"

"Чорнобиль не має минулого"

Немає, мабуть, в Україні такого місця, яке б не було пов’язане з горем Чорнобиля. Комусь довелось стати в ряди тих, хто ліквідував наслідки аварії, комусь – рятувати життя і здоров’я потерпілих, інші – просто допомагали і матеріально, і морально.

Праця – головний вихователь

Праця – головний вихователь

Необхідно допомогти дитині побачити в ній джерело розвитку своїх здібностей і моральних якостей, підготувати її до активного трудового та суспільного життя, до свідомого вибору професії. Наші діти свідомі і ми пишаємося ними!