Консультує Міністр юстиції Павло Петренко

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко

Доброго дня, пане Міністре! Перебуваючи за кордоном під час новорічних свят, зі мною трапиласянеприємна історія - в мене викрали закордоннийпаспорт. Згодом все відновила, але я дужеперенервувала, тому що не знала, що робити та кудизвертатися. Розкажіть, будь ласка, як правильно діяти в такому випадку? Людмила Поліщук Згідно з чинним законодавством паспорт громадянинаУкраїни для виїзду за кордон є документом, щопосвідчує особу та підтверджує громадянствоУкраїни. На жаль, втрата паспорту чи іншихдокументів за кордоном неприємна ситуація, але не потрібно панікувати. Що потрібно зробити у разі втрати паспорту за кордоном? Перш за все необхідно знайти найближче відділенняполіції та написати заяву про втрату паспорту. Якщо ви не розумієте місцевої мови та не володієтеанглійською, зателефонуйте до українськогопосольства чи консульства, щоб вони пояснили поліціїситуацію. У поліції вам мають видати документ, якийпідтверджуватиме, що ви дійсно звертались із такою заявою. Далі, зробіть дві фотографії портретного типу Наступний крок – це звернення до закордонноїдипломатичної установи, тобто до українськогопосольства чи консульства. Що робить посольство чи консульство? У посольстві або консульстві видають посвідченняособи на повернення в Україну. Для цього заявникунеобхідно подати наступні документи: - заява; - документ, виданий компетентними органами держави перебування, що підтверджує факт зверненняособи з приводу втрати документа; - інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу заявника, встановити його місце проживання в Україні та підтвердити належність до громадянстваУкраїни; - дві фотокартки; - квитанція про сплату консульського збору. Якщо разом із паспортом викрали всі гроші, що буде засвідчено документом з поліції, збір може не стягуватись. Також хочу зазначити, що посвідчення особи на повернення в Україну може бути видано особам без громадянства, які мають право на постійнепроживання в Україні, іноземцям та особам без громадянства, яких визнано біженцямиабо особами, які потребують додаткового захисту, у разі втрати ними під час перебування за кордоном виданих в Україні документів, що посвідчують особу та дають право на виїзд зУкраїни і в'їзд в Україну. Який строк виготовлення посвідчення? Посвідчення особи на повернення в Українувидається протягом одного робочого дня з дня одержання закордонною дипломатичною установоюУкраїни підтверджуваної інформації з бази даних про особу та її громадянство за місцем проживання в Україні. Отримавши цей документ, ви можете безперешкодно повернутись додому.

ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ!

ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ!

Інститут Політичної Освіти з приємністю повідомляє про початок навчань для громадських активістів щодо актуальних питань місцевого самоврядування та децентралізацій них процесів!

Модернізація управлінської діяльності в умовах освітніх змін

Модернізація управлінської діяльності в умовах освітніх змін

Коли у людей є по одному яблуку і вони ними обміняються, то в них і залишиться по одному яблуку. А коли люди обміняються ідеями, то у кожного буде дві ідеї. Саме під таким девізом відомого ірландського драматурга та публіциста Бернарда Шоу відбулася інструктивно-методична нарада керівників ЗЗСО Рожнівської ОТГ з теми: «Модернізація управлінської діяльності в умовах освітніх змін». Мета зустрічі – означення траєкторії руху управлінця в умовах Нової української школи. Нарада проходила за структурно-часовою моделлю, наскрізними лініями якої були оптимізація управлінського процесу,підвищення ефективності управління освітнім закладом. Начальник відділу освіти Рожнівської ОТГЧурко Т.В. висвітлила тему «Автономія ЗЗСО – старт у демократичний освітній європейський простір». Про проектну діяльність, яка є невід’ємним аспектом НУШ доповідала заступник директора ліцею з навчально-виховної роботи Крутофіст О.Є. Темудіяльнісного підходу в управлінні ЗЗСО розкрилазаступник директора ліцею з навчально-виховної роботи Сергієнко Н.В. Про поняття супервізії як стратегії покращення якості викладаннядоповідалаПучко Л.Я.,заступник директора ліцею з навчально-виховної роботи.Тема «Ведення діловодства в умовах Нової української школи» (доповідач директор Рожнівського ліцею імені Федора Погребенника Радиш О.Ю.) стала поштовхом до конструктивного та аргументованого діалогу.

“Щастя — дітям”

“Щастя — дітям”

В такі величні та всіма улюблені Різдвяні свята в Рожнівській ОТГ відбувся  благодійний захід під назвою “На допомогу ближньому” для дітей із найбільш соціально незахищених категорій сімей.